08 marzo, 2007

Fi de les muntanyes a India.....

"Tashi Delek"!!!

Seguint amb la part cultural i de idiomes del blog, "tashi delek" es la salutacio habitual (hola, o bon dia, si voleu) en tibeta, que es lo que es parla qui a on soc, a Drahmsala, a on hi viu exiliat el XIV Dalai Lama.

Aquest ja es l'ultim lloc a on m'estic de la part de l'Himalaya indi,... ja que a partir de dema, ja perdo cota definitivament, canvio de regio, i aviat cap a Pakistan!

Aquests dies, he anat fent valls amunt i avall, i entre elles, una de les mes especials, ha sigut la vall de Kullu.
Com la vida, el viatge requereix de adaptacio, aixi que em vaig adaptar rapidament a a vall de Kullu!!!


Ferranpedalant amb el barret tradicional i tipic de la vall de Kullu!!! Si no fos per la bici i el remolc... passava per local!!!

Algunes imatges mes de la vall en questio!

Els "colegues" fent-la petar a peu de carretera...


I una panoramica,...


Al final de aquesta preciosa vall, hi ha Manali,... a on hi vaig estar tres dies "atrapat" per una nevada bastant ben parida. Quan em vaig desperatr al mati i vaig comencar a "ensacar" tot l'equipatge per anar fent via,......

Vaig veure aixo per la finestra,....


I vaig haver de esperar tres dies a que acabes de nevar, i un dia mes a que es netegessin una mica els carrers, que van quedar aixi...

De tota manera, vora el foc, sense llum ni aigua corrent, amb llargues hores de conversa amb l'amo de l'hotel a on m'estava, els dies van passar prou rapid. Al final, encara amb la carretera relliscosa per plaques de gel, vaig tirar avall "entravessant" el remolc a cada curva,...

De Manali, vaig anar directe, cap a un dels assentaments tibetans que hi ha a la India, a Rewalsar. Aqui tambe hi ha un llac sagrat, i molt, pero que molt ambient tibeta,...

Crec que una imatge val mes que mil paraules!!! Increible, per veure-ho!!!

I despres, fent via ja cap a Drahmsala,.... alucinants paisatges.....


Aqui, hi viu exiliat el Dalai Lama, i es veu que nomes deu dies a l'any fa aparicio publica per fer les seves xerrades sobre budisme, comportament general per la vida,.... Aquestes xerrades, atreuen a gent de tot arreu del mon, que fan lo impossibe per estar aqui aquests deu dies. Be, doncs jo sense saber-ho, m'he trobat en mig de aquest "percal" de gent i monjos amunt i avall, "perdent el cul" per anar a escoltar al lama. Dins de tot aixo, evidentment, hi ha tambe una gran comunitat de venedors locals als carrers intentant "encolomar" la ruqueria mes gran a preu mes rucs a tots els turistes que passegen tranquilament..... India!!!

Aixi es com van els carrers un cop s'acaben les xerrades i es va buidant el temple,....




Ja que era aqui, avui he estat tot el dia a les xerrades, i ha estat be!!! El Dalai Lama, te un discurs prou ame, i dins de la seriositat del budisme (com totes les religions), per exemplificar alguns dels mantres que va recitant, treu anecdotes bastant divertides. I veure a tota la comunitat de monjos tibetans "tronxant-se" de riure es algo que no te preu!

No tinc la foto del Dalai Lama, perque per entrar al temple no esta permes ni camera, ni ganivets, ni pistoles,... aixi que ho he hagut de deixar tot a fora!

Pero per acabar, una imatge de un des temples amb les ultimes llums del dia a Drahmsala!!!



Fins ben aviat, encara des de la India, des de Amritsar, la capital del Punjab, una regio amb un llegat cultural, historic, i religios molt important. Aixi que Amritsar (just a 40km de la frontera amb Pakistan) mereixera un capitol especial a ferranpedalant.com!!!

Vaig a sopar abans que em tanquin, que com que els monjos van a dormir molt aviat per aixi poder-se llevar a punta de dia per fer les seves meditacions, la gent aprofita i tanca els restaurants ben aviat!!!

Salut!

8 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Hola Ferran,
A les imatges només ens falta la foto del ferrantpedalant amb túnica vermella, braços a l'aire i el cap rapat assitint a una xerrada de meditació del Dalai Lama. Què tal la lliçó, en anglès o en tibetà? Et vas poder enterar de què reien els monjos?
Realment, aquest any tens més sort que nosaltres amb la neu. Res a veure els carrers que has atravessat amb els d'aquí. Ni al Pas de la Casa se n'ha vist tanta!
Veiem que segueixes "a tope" i que els teus ànims no es debiliten.Continua així, que puguem seguir gaudint de les teves cròniques.
Cuida't força!
Ramon i Maribel

3/08/2007 5:28 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Ferran,
Amb tot el que expliques i el que es veu en les fotos veiem que estàs de conya millor que nosaltres en la rutina de cada dia.
Que tinguis molta sort al Pakistan.
Cuida't molt, des de Mollerussa, una abraçada. Manel, Marta, Pau i Jan.

3/08/2007 10:38 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Ferran,
Veiem que les coses et van molt bé i que estas disfrutant molt, i també ens enganxes a nosaltres la teva vitalitat.un peto molt fort
Familia Solé Sanchez

3/09/2007 8:28 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Bones Ferran,
com sempre, les explicacions molt divertides,i les fotos excepcionals!
jo de tu, faria negoci amb els barrets aquests típicd dels Tibet, segur que aquí es posarien de moda!

molta sort per Pakistan!
Xavi

3/09/2007 9:27 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

eiiiii!!!!!mucha suerte en pakistan, y mucho ánimo!!!! la nevada te vino bien para descansar!!!!jeje, es que si no, no hay quien te pare...jejeje

mil besazos desde la vieja iruña, y..muchos, muchos ánimos!!!!!!!

aupa ferri!!!!!

3/12/2007 1:54 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Booooooones Ferran !...millor dit Tashi Delek.
Abans que res un 10 al reportatge fotogràfic, tot i que vull suposar que l'arxiu d'imatges del teu ordinador cerebral deu estat "a tope".
El tema de la neu, el toques per a recordar al personal del país de quin color es ? Ull amb el tema que la susceptibilitat està a flor de pell !
Els nous col·legues bé, no estan per a molta festa, però acceptables
per a formar part de la teva Coral Policultural de "Col·legues Cap a l'Orient".
Dins dels teus comentaris no fas esment de les temperatures, es un detall que manque per a tenir més idea del teu periple.
Lo del Dalai Lama i el riure de la tropa em sona a..."i lo saben aquell que diu... ?
Punt negatiu. Manque la foto amb el jefe. Aixó fore el màxim, però bé no ens queixem.
Doncs res més home, cuidat molt i esperem les properes notícies ja des de Paquistà
Una forta abraçada.
Paco Buil & família

3/13/2007 12:44 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

ferrantpedalantipatinant,...
estem disfrutan de les teves pedalades per les muntanyes de la India i a punt d'entrar al Pakistan.
Si la bici i el carro derrapen,endavant que fa baixada.
I abans d'arribar a la plaça de Tiananmeng(?)tens que posar-te uns patins i jugar a hoquei. Pel Pakistan hi ha algun club.
A!!!!! El Dalai Lama feia la xerrada sobre esports d'equip i tactiques d'hoquei per aixó reient els coleges.

JOAN

3/14/2007 11:21 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Quines fotos mes maques, quina enveja!!!
Ara mateix esta nevant a Andorra la Vella!!! I crec que es la primera nevada així de tot l'hivern!!!
Tot i que per el moment es desfà al arribar al terra ...
Que et convertiràs la budisme? :-P
Canya a les cames!

3/19/2007 12:34 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home