06 mayo, 2007

A la Xina!!!

Salutacions de nou!!!


Despres de uns dies de incomunicacio al nord de Pakistan, sense internet, sense telefon, menjant nomes pa, llenties, i patates, ja estic en plena civilitzacio!!! I tant plena, els xinos estan convertint Kashgar en una gran ciutat ultra-moderna, amb la consequent ultra-opressio als uigurs, els habitants de la zona. Per desgracia, al mes pur estil xines! Fa tres dies que disfruto de les comoditats que ofereix aquesta modernitzacio que els xinos duen a terme.

Al extrem nord de Pakistan, no hi ha modernitats, pero no fan cap falta, els paisatges iles muntanyes que hi regnen son de lo mes dramatic que he vist a la meva vida,... si existeix el paradis en algun lloc de la terra, es molt possible que sigui al nord de Pakistan! Una mica mes nord de la regio dels "apedregadors", concretament a la regio de Hunza.


Sortida del sol al Rakaposhi (7354m)

Pastores de la regio amb la vestimenta tipica, una passada!


Durant aquestes ultimes setmanes no he pedalat massa ja que la frontera amb la Xina estava tancada fins al dia 1 de maig.




Pero he fet alguna que altra caminata,....



Ferranpedalant molt a prop del camp base del Rakaposhi, a on no hi vaig poder arribar per exces de neu.... llastima, pero sera una de les moltes excuses per tornar al nord de Pakistan tard o d'hora!!!


He fet una mica el turista,...


"Fent l'indio" a un dels ponts de Gulmit. Aqui era un espectacle veure passar a les pastores locals gairebe corrent amb les ovelles agafades ben fort a sota el brac!!!

I he "remenat" valls i muntanyes buscant postes i sortides de sol magiques!
Aqui alguna mostra del meu "treball de recerca"!!!

Posta de sol mistica pels nuvols al massis principal de Passu.


Sortida del sol a la glacera de Passu Ghar. He de dir que va ser una entrada a la glacera forca relliscosa i de mal caminar, pero a la que es va comencar a escalfar el gel, i vaig comencar a sentir com s'obrien escletxes al gel, vaig poder correr fins a sortir de la glacera sense cap problema de adherencia!!! Ara en faig una mica de broma, pero va ser un moment de "cangueli" bastant ben parit!!!
De tota manera, les fotos compensen el risc!

Vista assolellada del massis de Passu.




Mes paisatges: ferranpedalant i Passu Peak!

Una altra posta de sol...


I una ultima sortida del sol, aquesta especial, ja que vaig dormir a 4120m per estar al lloc ideal a l'hora ideal!


Encara a Pakistan, foto de rigor al Kunjerab Pass, que els mapes i llibres diuen que es a 4733m, pero jo discrepo. Per mi es 4590m. Sigui com sigui, es alt i el vent alla es ferd de collons!


Precisament el dia 1 de maig, el dia de la festa del treball, crec que va ser el 1 de maig mes estressant de la meva vida,.... entrar a Xina no es tasca facil: control de equipatges espectacular (fins i tot, mirant a dins dels mitjons suats, amb una sang freda espectacular), mes de deu controls de passaport, varis questionaris tipus malalties, habits de salut,... control de temperatura corporal,... finalment el dia 1 de maig a les 5 de la tarda, les meves rodes tocaven terra xinesa!!!


Ja en terra xinesa, abans de arribar a Kashgar, vaig tenir temps de fer algun primer colega!!!


Imatge del cap de casa de la familia kirgui que em va acollir al "Kara Kul Lake" (curios nom, no?), preparant-se per munyir una mica les cabres i aixi poder tenir llet per l'esmorzar!


I ja a Kashgar, avui era diumenge de mercat!!!


Mercat del bestiar!

Ara, encara acabare de fer algun dia de repos aqui a Kashgar, pero d'aqui a dos o tres dies enfilo carretera cap al Tibet. La idea es creuar totel Tibet de l'Oest fins a arribar aixi a Nepal, a on finalitzaria el viatge. M'esperen uns 2500km de bastant mala carretera, bastanta altura, pero de uns paisatges i unes muntanyes "de cine". En aquest recorregut, tampoc hi trobare internet, aixi que "ens veiem" a Kathmandu, a on buscare algun avio que em porti a algun lloc d'Europa per anar agafant elcami de casa despres del que sera aproximadament un any fent el golfo per aquests mons de deu!

El meu vocabulari xines, nomes em permet dir-vos "she-she" (gracies) per llegir l'article, i fins aviat!!!

Molta salut, i nova comunicacio al Nepal al mes de juliol!!!

34 Comments:

Anonymous Anónimo said...

ostres noi, a mi ni em conèixes, però el teu viatge m'impressiona. El trobo d'allò més interessant i atrevit.
i si tu ho dius ... fins a Kathmandu.
bon viatge.
toia

5/06/2007 3:23 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ei Ferran!!!
Feia molts dies que no podia mirar el blog, i un cop ho he fet, me quedat gelada!!!! Estàs a Xina...ja!!!! es genial, i tu ets una fera!!1 jejeje.
De veritat que m'alegro moltíssim de que per fi ho hagis aconseguit, el teu somni fet realitat, fantàstic, est un Crak!!!jejeje.
Dons res...a pedalar una mica mes fins al Tibet, i ven aviat a casa, que de ven segur que ens tens que explicar moltes mes coses de les que has anat ficant al blog.
Cuidat molt en la recta final i a disfrutar!!!
Molt petons i una forta abraçada!

Sílvia Roig

5/06/2007 4:21 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

ei kina pasada no ja a la xina ? bueno fins aviat i que de qui poc puguis fer vida normal a caseta amb els pares i el marc
bueno que akquest viatje tan llarg acavi lo millo posible
rep una abraçada dels tiets de lleida richi i mariona
bona sort !!!!!!

5/06/2007 5:14 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Moltes felicitats artista!!
Crec que els que et coneixem una mica no teniem cap dubte de les teves possibilitats, però suposo que ara que ja ets a la Xina... ni tu t'ho deus acabar de creure.
Des de La Seu tot el Club Cadí t'envia molts records i ànims.
Acaba de disfrutar-ho al màxim.
Una abraçada i fins molt aviat.

5/06/2007 6:40 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Felicitats Ferran!
El somni s'ha fet realitat i ja trepitges terra xinesa. Què tal? Suposem que feliç i satisfet però l'experiència continua. Ja sabem de bona font que estàs radiant i en plena forma,orient haurà estat per a tu una font de riquesa de la qual no hauràs de pagar mai hipoteca. Gaudeix-ne, tot el que puguis i omple't la ment (i la càmara al mateix temps) d'aquestes muntanyes que tant et meravellen.
Cuida't força, una abraçada i fins aviat.
Ramon i Maribel

5/06/2007 6:42 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Bones Ferran,

simplement increible. Ja està aconseguit el gran repte!Felicitats!!

Ara a disfrutar del Tibet.

Esperant noticies al Juliol, i desithant que ho disfrutis a tope, fins d'aquí ben aviat!
Xavi

5/06/2007 6:42 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

"she she" pel teu blogg.Les fotos són impressionants.
Ànims per la resta del camí i que segueixis gaudint com fins ara.

5/06/2007 7:09 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Felicitas de tot cor, somni aconseguit, ja estas a la XINA, ens es fet passar una temporada super emocionat anat seguint les teves aventures. Gracies per deixar-nos acompanyar-te, des de casa, en el teu llarg camí fins a la xina. Tenim ganes de veure't i que expliquis coses personalment. Fins aviat.
Haro-Torne

5/06/2007 10:43 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

va parir ferran!!! ja estas a la quinta xina!!! amb tu hem fet turisme, pedalat a distància i visitat llocs inverosímils. Ens dius que encara et queden uns 2500km i haurem d'esperar una temporadeta per tenir notícies teves... bé doncs esperarem la teva crònica amb inpaciència mentres nosaltres humilment pillarem la bici i anirem a fer les nostres sortides habituals. Cuida't molt i a disfrutar.
josep totbike

5/06/2007 11:11 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Yeyeyeeeeee!!!Ferri malparit per fi dius algo!Be haurem d'esperar 1mica mes per rebre el millor ciclista del mon jaja,com a minim x tots els xavalins del hokey andorrà tio (els hi vaig preguntar i amb cara de serios em van dir: HOME EL FERRAN pfff!!!)Cuida't molt encara k sigui a base de trumfes i aprofita ben fort els teus ultims kilometres de somni cumpany! GassSSS!!!

5/07/2007 12:14 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Q collons!!! Gracies a tu per compartir amb nosaltres la teva experiència!!!
Ens fas somiar amb els teus relats i a mes ens estàs preparant una guia de viatge que moltes editorials voldrien, no creus?
Xaval una vegada mes bravo per la teva fita i molta sort per la ruta

5/07/2007 10:31 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Enhorabona tio!!
Tens tota la raó, si el paradís existeix deu ser per allí, en algun racó d'aquelles muntanyes, just en el precís moment en que descobreixes que ets feliç simplement mirant els cims tot mennjant patates i llenties! (jeje és que m'ho imagino i em perdo...)
Les fotos son fantastiques i l'aventurer que sabem que hi ha darrera la càmara encara les mitifica més!
Moltes gràcies per fer-nos viatjar amb les teves cròniques. Hem disfrutat molt! Espero que acabi d'anar tot bé pel Tibet. Continua disfrutant tant com fins ara (segur que ho faràs envoltat de muntanyes). Molta sort i fins ben aviat!
Vicenç

5/07/2007 11:09 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Zao Shang Hao, Ferran !
Bé, ja ets (som) a la Xina. Algú podia tenir el més petit dubte de que xino-xano (fàcil) arribaries a la meta ? NO !!! MAI !!!
Durant el "descans", el remat fotogràfic i aventurer per la zona mereix un 10, ara bé dormir a 4120 mt. et fa mereixedor del reconeixement xinès, ja que com va dir el seu filòsof Lao-Tse "una casa no son les parets, sinó l'aire que hi ha dintre" Doncs au ! que collons, a 4120 mt. aire , i fresc, a dojo i de franc.
Pregunta: Perquè el soci que surt a la foto del mercat no es diferencia -amb la cara- dels seus corders ?
Bé campany a pedalar i esperem noves des de Kathmandú.
Una abraçada.
Paco Buil & família

5/07/2007 12:05 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Ferran!!!!!!!
Sóc la Glòria... Feia dies que no mirava per on anaves... Tio ja estàs a la XINA!!! Ets la bomba, la veritat és que tenim ganes de veure't, però sabent que estàs fent tot això, que et duri el viatge tio que val la pena!!!
Nos per aqui tot igual, a veure quan fem un coma obaga corrent que el Jabalí diu que guanyarà ell, ja toca! g g g g g. Bueno un petonàs super fort i CUIDAT MOLT.

5/07/2007 2:37 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Felicitats noi! Per fi al destí! bueno ara encara et queden un quants km per visitar tota la Xina! jeje les fotos son increibles!! anims k d'aqui poc ja ets un altre cop al teu pais! ejje t'esperem! un petunasss maco!!

5/07/2007 8:47 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

ENHORABONA FERRAN!!!

Salutacions des de Igualada

5/08/2007 3:00 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Ferran, primer de tot enhorabona per haver arribat tan lluny (i encara et falta 2500 km), tot i que l’aventura és impressionant, pel que veig en els comentaris que fan els teus companys, ningú no dubtava de les teves possibilitats (ets una bèstia).
Per part nostra, només et puc donar les gràcies per fer-nos disfrutar d’aquests paisatges increïbles.
Cuida’t molt i fins aviat.

Els “mega” veterans del hoquei.

5/08/2007 3:30 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Joder Ferran, viatges més ràpid que els "e-mails"!!! A classe encara estem per Europa, i tu ja t`has acabat Àsia!! Em sembla que el millor serà que l'any vinent ens vinguis a fer xerrades amb els primers!! Tota l'escola està pendent de tu (antics profes,..) i sobretot els xavals del hoquei!! Au puta, ferranpedala a grifo, fins aviat!!!

5/09/2007 12:21 a. m.  
Blogger ruth said...

Definitivament t'has equivocat amb el títol del post. Hauria de ser

HO HE ACONSEGUIIIIT!!
ÉS A DIR:
HO HAS ACONSEGUIIIIIT!!!!

Que bé.
Espero que aquests textos i aquestes fotos tan maques es converteixin en un llibre (a l'eider, que segueix a l'índia, li he dit el mateix)
Si necessites ajuda en la redacció, aquí me tienes

FELICITATS!

5/09/2007 2:51 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Titola! com va tot per orient? Ja veig que has arribat i en plena forma, quina bèstia!!!
Pel que veig els paratges en els que mous son de puta mare quina sort que tens de disfrutar-ho!Quan arribis trucam i quedem per fer unes birres! jajaja!!!

Que tinguis un final de trajecte de collons i fins aviat!

Robert Buil

5/10/2007 7:54 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Ferran, espero que els darrers km siguin tant o més espectaculars que els que has fet fins ara. Estàs a punt de realitzar el que et portava de cap des de fa anys. Això es un exemple per tots aquells que no s'atreveixen a llençar-s'hi.
Ens la veiem a l'estiu, cuida't molt.
Xavi Comas

5/14/2007 10:24 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

EI, CATACRACK!!!!!
Aixó es increible, senzillament fantàstic, felicitats!!! no tinc paraules.....
Llegint aquestes croniques em fas viatjar al teu costat.....es impressionant!!!!
au, salut i fins a Kathmandu

5/14/2007 4:19 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ferran quan tens previst arribar a Beijing? sóc peridista i al juliol estaré per allà potser podem fer-ne una noticia...

si vols en parlem ok?

contacta'm a viitojr@hotmail.com

xie xie (que ja saps que vol dir)

5/14/2007 9:04 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

ya lo tienes!!! ya lo has conseguido, y eso es algo que poca gente logra realizar....hacer realidad los sueños... enhorabuena pastor!!!!!!!

besossss

5/14/2007 9:35 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Eiiii!!!!
Carai com estem disfrutant els que estem seguint les teves pedalades;
esperem que no siguin les ùltimes, i que fins a Katmandú no t'enredin com un xino. En Tintin a la Xina = En Ferran a la Xina.
Fins aviat.

5/15/2007 11:44 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

A la Xina!!!
Felicitats!!!
A disfrutar del Tibet com has disfrutat de tot el viatge.
Et seguirem acompanyant.+
La satisfacció no t'ha de cabre al pit!
endavantferrantpedalant!

5/15/2007 11:11 p. m.  
Blogger Unknown said...

Ferran, enhorabona des de Tremp. Ets un jfe! Ànims x a fer els últims 2500 km. Fes força fotos ministre!
Kuidat mooltíssim!

5/16/2007 4:55 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

molt bones Jefe! Enhorabona x haver arribat a la Xina ministre. Ets el millor Ferran! La veritat és k stas vivint una gran i únika experiència. Ets memorable! Espero k afrontis amb moolts ànims i forces els últims 2500 km fins al nepal. Kuidat força jfe, i a per l'últim tram!! Fins la pròxima mstre!

Tonitremp

5/16/2007 4:59 p. m.  
Blogger Eduard Barceló said...

Hola Ferran,

He anat seguint el teu blog amb més o menys asiduitat però sempre amb el mateix nivell d'admiració i enveja sana.
Felicitats per haver assolit el teu objectiu encara que jo se que no fa una especial il.lusió arribar al lloc on originalment t'havies plantejat arribar sinó que el que fa il.lusió és el dia a dia, la rutina que es crea, el carregar les alforges, la llibertat,...Potser m'equivoco, no se.
Continua pedalant sense descans i fins aviat!
Eduard Barceló - Canillo

5/16/2007 6:36 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Que pasa chechuuuu jajajaja!!! Ja ala Xina!!! ets un autentic fenomeno! Weno, per aqui com sempre na fent les nostres surtidetes jejeje. Apa cuidat molt vale! Una abraçada molt forta company! Miquel

5/17/2007 5:05 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola, me alegro mucho por ti. Felicidades! Estoy contigo, Dimitry de Pal. dmitry.55@mail.ru

5/22/2007 11:32 p. m.  
Blogger Marc Gil said...

Brutal! Avui m'han parlat del teu bloc i només de veure les fotos ja m'he quedat impressionat. Com he llegit en algun post, fes un llibre quan tornis.

Moltes felicitats per la gesta!

PD: Té linkat al meu bloc, suposo que no t'importa una mica més de publicitat.

5/31/2007 12:36 a. m.  
Blogger Cris Pérez said...

Hola bestioleta!

Jo torno a estar per Andorra i si et decideixes a tornar, després de tota la colla de fans que et rebran, recorda que encara em deus una birra!!

Un petonàs i mooooltes felicitaaaats!


Cris

6/01/2007 3:11 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Exactament on puc trobar aquesta plataforma Weblog particular?

2/16/2013 4:26 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home