02 junio, 2007

Kashgar-Ali


Salutacions companys!!!!


No esperava trobar internet al mig del Tibet, pero resulta que els xinos s'han inventat una ciutat al mig del nores que es diu Ali, i hi ha de tot! Dutxes, internet,... pero encara no hi ha McDonalds,... deixem treballar uns anys mes als xinos hi segur que hi posen Mcauto al Tibet,... i sino... "al tiempo"!!!


De tota manera, per arribar fins aqui,.... bufff!!! Han sigut 25 dies de bicicleta, per pistes de terra, sorra, pedra suelta,... en mal i en pitjor estat!! Es una de les coss que fa el Tibet tan magic!

La rutina diaria ens porta a pedalar unes 6 hores per fer entre 50 i 60km,... aixi que us podeu imaginar l'estat dels camins!

De fet, he tingut el mateix numero de rodes punxades en aquests 25 dies que en els anteriors nou mesos,... la pobra bici i el remolc estan comencant a patir una mica, pero ara comencarem a passar per llocs sagrats tibetans (llac Mansarovar, Mt.Kailash,...) que segur que son un bon balsam,... almenys aixi ho espero!!!


Sortint de Kashgar vam (vaig comencar amb un altre ciclista, el Sean (centralasiatotibet.blogspot.com)) creuar part del desert del Taklimakan fins que vam comencar a enfilar-nos cap al plateau tibeta!


En aquesta ascensio cap al Tibet, vam haver de fer alguna tarda de repos amb l'unic objectiu de respirar a certa altura per la bona aclimatacio a l'alcada,... aixi que relax!!!



Aixo era necessari ja que Kahgar era a 1300m de alcada i el segon port que vam fer ja era de 4900m!!!



Imatge de l'arribada al primer port, nomes de 3300m, encara teniem bona cara,... no poso la foto del de 4900m!! El Sean es buscat per la interpol perque li va robar el barret al JR de Dallas!!! Per aixo esta al Tibet, aqui segur que no el troben!!!


Una vegada superat el primer port de 4900m, ja hem estat casi sempre per sobre dels 4000m, fent algun port de fins a 5300m de alcada, a o ja es cvomenca a trobar a faltar una mica de aire!!!


Mes tard, vam trobar en ruta al Martin (klimmertijn.blogspot.com) i els tres hem anat "tirant milles" i anar fent ports fins a arribar aqui a Ali. En aquests quilometres, paisatges immensos i espectaculars,...



Creuament de rius mes i menys complicats,... i com que no fa gracia empapar-se les sabates amb l'airet fresc del plateau tibeta, i tambe perque "hombre precavido vale por dos", doncs jo prefereixo travessar descalc i "assegurar el tanto"!




Tot anava sobre rodes (mai millor dit) fins que vam arribar a la zona de trsnsicio entre Xina i el Tibet, el gran i vast plateau del Aksai Xin (territori reclamat per indios i xinos, i escenari de alguna que altra guerra als anys 60, de tota manera, vam circular per la dreta i no hi vam veure ni un indio, aixi que els xinos hi manen una mica mes).


Be, doncs aqui, precisament entre 4800 i 5000m de alcada ens va enganxar ple temporal de neu durant set dies seguits,... que al final ens va obligar a posar les bicis en un camio durant un centenar de quilometres i aixi sortir del Aksai Xin i del temporal de neu!!!


Degut a les gelides nits que vam tenir, la camera de fotos es va congelar i va estar molt inoperativa,... aixi que una de les uniques imatges de les nevades que tinc es aquesta:



Neu fresca i vent a mes de 5000m de alcada......


Despres dels temporals de neu, vam trobar al Sato, un japones que fa cinc anys que dona tombs pel mon i ara esta en el seu cami de retorn a casa,...


Aixi que els ultims dies hem estat disfrutant de acampades molt socials, sempre amb un te a punt al fogonet!!!





Qualitat de vida maxima a prop de 5000m de alcada!!!


Com que som al Tibet, algunes imatges de tibetans:

Aquesta gent son els amos!!!

I per acabar, la imatge mes recent del ferranpedalant!!!




Semblo moreno eh!!!
Resulta que hi ha una dita tibetana que diu que dutxar-se s'emporta totes les alegries i els bons records, i com que a mi m'agrada molt la frase de "donde fueres haz lo que vieres", doncs he batut el meu record personal de dies sense dutxa!!! I no es cap problema amb les olors, perque alla on vagis, si hi ha algun tibeta, doncs no seras mai el que mes pudor fa, aixo es ben parit!!!!


Tambe, abans de tancar el capitol, des del meu humil blog, vull desmitificar una mica aquesta carretera i aquesta part del mon. Una de les principals motivacions que m'ha portat fins aqui es que havia llegit i sentit de molts viatgers que el Tibet de l'oest era una de les parts mes dures del mon, doncs no n'hi ha per tant,....

M'havien dit que es passava una setmana per sobre dels 5000m, i MENTIDA!!! Nomes superes els 5000m en els ports.
M'havien dit que es passaven dies sense veure a ningu, i MENTIDA!!! He vist gent i animals cada dia.
M'havien dit que es passaven dies sense trobar menjar ni aigua i que s'havia de portar molt avituallament a sobre, que inclus hi ha gent que havia arribat a perdre fins a deu kg de pes aqui, i MENTIDA!!! Portava ple de reserves al remolc, i com a maxim cada tres dies hem arribat a algun "restaurantillo" de carretera, aixi que en comptes de perdre pes, per alleugerir el pes de remolc, n'estic guanyant.
M'havien dit que hi havien gossos salvatges que atacaven als ciclistes, i MENTIDA!!! Inclus transporto una barra per estovar als gossos "salvatges" al remolc i per estrenar-la, l'altre dia vaig deixar la bici i comencar a correr muntanya amunt perseguint un gos, pero se'm va acabar l'aire abans de atrapar-lo.
Ara, espero a que dema al mati obrin les oficines de la policia per pagar la multa que ens correspon per haver entrat al Tibet sense permis, i aixi poder obtenir el permis per pedalar uns quants quilometres de forma legal, ja que fins ara, des que som al Tibet, som ilegals. Un cop amb el permis a la ma, de nou a la "magnifica pista" que encara hi ha uns 1400km fins a Lhasa, la capital del Tibet.
Si no hi ha res de nou, ens "veiem" a Lhasa d'aqui aproximadament uns 25 o 30 dies!!!!
Salut i peles!!!

23 Comments:

Blogger Joel said...

Històric!
Aixecar-se un diumenge al matí i llegir aquest reportatge no té preu!
Veure una foto al mig del Tibet amb 4 tendes d'acampar i amb el somriure d'un "Japo" no té preu.
Superar el teu record personal sense dutxe no té preu.
El teu nou apartat de "desmitificacions" no té preu. Per cert pagaria el que fos per veure la imatge perseguint el gos muntanya amunt.. deunidó.

Gràcies una altra vegada per compartir en nosaltres aquests moments.

Olot t'espera i et rebrà com et mereixes!!!
Força i endevant.

6/03/2007 9:31 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Impresionant! Maca la correguda per la muntanya en busca del gos?
Ara ja es pot dir amb majuscules k JA HAS COMPLERT EL TEU OBJECTIU! Al Tibet...qui ho diria l'agost passat! Bnu com vec que tu estas passant de p.m deixo que pedalis mooool fort! Fins la pròxima! I enhorabona! ptons!

6/03/2007 8:34 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Maxote

Xaval quin plaer tenir noticies teves de nou!
A mi m'agradaria saber quan dies t'has passat sense dutxa... ;)
Com sempre molta sort en la teva ruta i a gaudir a tope!!!
Pura Vida

6/04/2007 10:31 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

ei , katacrack
es un plaer tenir noticies teves de nou, llegir aquest reportatge no té preu!. les fotos magnifiques!

au, ens "veiem" a Lhasa. Salut!!!

6/04/2007 5:10 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

ola ferri
dsde Leida veiem lo campeón k ests fet am akets llocs k tu dius k son tan dificils de localitza al mapa xò si tu ja sas on ests andevant !
k akesta aventura acabi lo millo possible i mols petonets dels teus tiets i cosins k t'estimen

permser els avis estan mol b i a tope xD jejejej

6/04/2007 9:11 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

tots volem saber quans dies fa que no et dutxes!!!!!

felicitats campio!

6/04/2007 11:17 p. m.  
Blogger tiger74 said...

It's Sean's cousin Rod

so you are going to Lhasa and not Nepal? So that 100km lift was the first time in your voyage not made under your own power?

I have some of your photos at
http://www.pbase.com/dlghg/bike_tour_2007

6/04/2007 11:56 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

De nou acollonant!!!
He entrat a la web del teu "camarada" japo i després de mirar alguna foto tinc alguna pregunta...que no venen mitjons nets al tibet??jajaja...i què diu el petit cartell que portes penjat danvant la bici??"Andorra exists...??"
Apa vinga continua disfrutant i ja comencem a tenir ganes de veure't!!
Una abraçada

6/06/2007 12:18 a. m.  
Blogger Marc Gil said...

Ostres nano, jo vaig estar un dia a 4900m i faltava aire de debó. Com collons t'ho has fet per anar amb la bici a sobre?

Segueixes sorprenent!!

Ah, i merci pel teu comentari al meu bloc, m'ha fet molta gràcia! :)

Que tot segueixi bé i no hagis de fotre hosties a gossos ni res!

6/06/2007 12:39 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

me alegro de que haya tanta mentira por el mundo!!!!jejeje, de lo contrario lo hubieras pasado realmente mal con los gossos, jejeje, y no está de mas practicar...por si acaso!!!!!!jeje

sigue así. Me encanta tu buen humor!!!! eres el jefe!!!

mil besos pastor!!

6/06/2007 10:46 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ets el puto amo!!!
Com mola la teva aventura tio,ara veig akestes fotos i em fa flipar tot...Em sembla k sere un dels propers a fer alguna animalada d'akestes...T'hi apuntaras o k? GasSSSS Cumpany i recorda't de fer-me 1 perduda x anar a entrenar!!!!
Això ja ho tens xaval!

6/06/2007 1:28 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Tio que ben parit!!!!!!
Aixo es la hostia, aprofita a tope... A Lhasa hi ha un mercat al costat d'un temple que s'ha de veure... No recordo el nom pero segur que el trobaras!!

Anims i GASSSSSSSSSSSS

Gerry

6/07/2007 12:23 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

eps! torno a ser jo! Avui dijous ja e vist el catàleg de les 12h d hoquei, mol maco lu que as escrit s mol way! (i la foto tame) jeje
Li e ensenyat al Juan(vilana) pq u tnia k llegir, clar!
Noi n se kom tu fas pro et capaç de feru tot! m sembla k si jo stigues am la bici a 5.000m ja m'auria mort...! auu pedala mool!
Muaaaa

6/07/2007 5:52 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Ferran,

Es un plaer tenir notícies teves, i sempre amb aquest to tant irònic i explicant les aventures que estàs vivint, gràcies per tindre'ns informat.
Cuida't molt.Des de Mollerussa, una abraçada.
Manel, Marta, Pau i Jan

6/09/2007 12:33 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Ferran!
No em coneixes pero soc una noia d'Andorra estudiant a Danimarca. Aqui he conegut on un noi de Tarragona que estaba al teu colegi a Barcelona que m'ha parlat del teu Blog...
t'estas fent famos de veritat! :-)
Admiro realment lo que estas fent i la veritat es que seria tambe un dels meus grans somnis fer algo aixi...
deu ser impresionant les coses que has viscut durant aquest any, les persones que hauras conegut i els paisatges que hauras vist...
Felicitats per la teva decisio de viure al teu somni i de compartir les teves experiences amb els altres! :-)
Bona continuacio amb el teu viatge!
Holly

6/10/2007 11:17 p. m.  
Blogger Marc Gil said...

Ep, torno a ser jo...jaja

Es que he trobat aquesta pàgina i he pensat que igual et faria servei.

La bicicleta més ràpida del món (a 130 Km/h en recta!!!)

http://fogonazos.blogspot.com/2007/06/la-bicicleta-ms-rpida-del-mundo.html

Tot i que igual li haurien de posar lloc per a les motxiles i tal.

Salut

6/11/2007 7:58 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

ola noi ets el millor t vist al bon dia ma inpresionat moltisim

desde molt petita q somio anar al japo en bici o a peu

espero algun dia tenir una aventura com la teva

q tot et vagi be y cuidat mol

6/14/2007 10:04 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Ferri carinyu!

ja feia temps k no entrava i es k els treballs i examens absorveixen la meva vida. Buuf! encara em dones més enveja ara jejeje.

Cm sempre te dic, és super genial això kestas fent xo... a vore si ens veiem aviat x els pirineus k ja toka...

X cert, hi ha un concurs del National Geographic super wapu de fotos, t'hauries d'apuntar, tens unes fotos MAKIIISIMES k b valen el premi.

Molts petonets de la teva laura postisa i la judit.

6/16/2007 12:14 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola Campeon!!!

Una abraçada molt forta des de Montreux...Acabem de jugar contra Suissa, derrota 1-0, pero bon partit...com sempre, esperant el partit clau contra els "yanquis", esperem que aquest cop ens emportem el partit.

Trobem a faltar les teves parides i el teu somriure de psicòpata :-)

Cuida't molt figura.

Els teus companys i amics de selecció.

6/18/2007 11:29 p. m.  
Blogger Eduard Barceló said...

Hola Ferran,

Aquí Eduard Barceló, humil seguidor teu despertador de consciències (malparit!).
JO conec la zona aquesta que estàs atravessant gràcies al Raid Gauloises del 2000. Disfruta-la al màxim i que no et passi com a mi que ara em dóna la sensació que no hi he estat mai i que va ser un somni. INdubtablement, la velocitat i la hipòxia afavoreixen aquest record tan vague.

Una abraçada enorme!

6/26/2007 7:06 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola nen!

Sóc l'Eduard Barceló. Gràcies pels teus comentaris al meu blog. Les meves històries però queden molt curtes al costat de les teves. Per sort, aquesta zona que estàs visitant la conec perquè al Raid Gauloises del 2000 hi vaig passar. No se si hauràs caigut ja en el parany però vigila quan et facin provar galetes tibetanes. És el més similar a menjar-se una espelma mig desfeta. La resta de mites que desmitifiques a mi també em van caure però no per això deixa de ser una zona menys impactant. Disfruta molt i no passis molt ràpid. A mi ara mateix em dóna la sensació que no hi vaig estar per culpa de la velocitat i segurament la hipòxia però pel que expliques tu estàs completament aclimatat. Nen! Quan arribis aquí ens treuràs els ulls a tots, Vilana inclòs.
Apa, bon viatge i ens llegim.

6/27/2007 10:16 a. m.  
Anonymous Una alumna said...

eres el mejor monitor de sky d todo andorra!

3/27/2010 2:13 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

¡¡Hola, Ferran !!

En nombre de toda la escuela del Roc, muchísimas gracias por habernos respondido a todas las preguntas que te hemos hecho el día que veniste para hacer la entrevista.
Tenemos una sorpresita para ti (una súper camiseta),¡¡¡ cuando quieras ven a buscarla !!!
¡¡¡ Muchos besos y cuídate !!!
Escola Andorrana de segona enseñança de Santa Coloma.

12/10/2010 4:35 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home